fbpx

Ventilatiesysteem D

Bij Ventilatiesysteem D warmt de afgewerkte lucht de aangevoerde lucht op. Via een dak- of gevelaanvoer wordt verse buitenlucht rechtstreeks naar de centrale ventilator geleid, waar met behulp van een warmtewisselaar tot 90% van de warmte van de langsstromende afgewerkte lucht wordt teruggewonnen.

Deze aldus opgewarmde verse lucht wordt door het buizennetwerk naar de ‘droge’ ruimtes gevoerd (woonkamer, slaapkamers, …). De centrale ventilator zuigt de afgewerkte lucht via het buizenstelsel aan door afvoerroosters in de ‘natte’ ruimtes (keuken, toilet, badkamer, …) en voert deze langs de warmtewisselaar af naar buiten door een dak- of gevelafvoer.

Dit systeem is weliswaar duurder in aanschaf, maar door de terugwinning van warmte uit de afgevoerde lucht, in combinatie met de almaar stijgende energieprijzen, wordt het verschil in aanschafkosten op termijn terugverdiend. En ook hier geldt: minder energieverbruik is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor ons milieu!

Het plaatsen van ventilatiesystemen geeft in veel gevallen recht op subsidie en premies. Voor meer informatie en voorwaarden surf naar: www.energiesparen.be of www.premiezoeker.be

Interesse? Vraag uw offerte aan.
Ventilatiesysteem D