fbpx

Ventilatiesysteem C

Bij Ventilatiesysteem C wordt verse buitenlucht aangevoerd via raam- of muurroosters en afgewerkte lucht afgevoerd via een dak doorvoer. Hiervoor wordt een netwerk van buizen aangelegd met ventilatieroosters in de verschillende ruimtes (keuken, toilet, badkamer, …) en een centrale elektrische ventilator die de afgewerkte lucht via een dak doorvoer naar buiten afvoert.

Dit systeem is in aankoop en onderhoud goedkoper dan systeem D, maar heeft als nadeel dat er rechtstreeks koude buitenlucht wordt aangevoerd en warme binnen lucht wordt afgevoerd. Daardoor ontstaan er aanzienlijke warmteverliezen, die op hun beurt tot hogere energiekosten leiden.

Een variant is ventilatiesysteem C+ evo, waarbij de afvoer van de afgewerkte lucht gemonitord wordt door sensoren. Deze regelen de snelheid van de centrale ventilator en kunnen zo de capaciteit van het systeem aanpassen aan de omstandigheden. De warmte-verliezen worden hierdoor al aanzienlijk verminderd en dat is natuurlijk goed nieuws voor uw energiefactuur.

Interesse? Vraag uw offerte aan.
Ventilatiesysteem C+